0

С тивън Джерард вече не е треньор на Астън Вила. Раздялата бе обявена от клуба час след тежкото поражение с 0:3 от Фулъм в мач от 12-ия кръг във Висшата лига. Бирмингамци имат само две победи от началото на  сезона и се намират до зоната на изпадащите. 

„Бихме искали да благодарим на Стивън за неговата упорита работа и да му пожелаем успех в бъдещето“, заявиха от клуба.

За 11-те си месеца престой в Астън Вила, 42-годишният бивш национал на Англия постигна едва 13 победи от 40 мача. Джерард наследи Дийн Смит начело на Вила през ноември 2021 г., като преди това водеше Рейнджърс.

Веднага след загубата от Фулъм той не даде индикации, че ще напусне поста.

"Поех отбора в много трудна ситуация. Опитахме се да привлечем играчи, които да ни измъкнат от това положение. Аз съм боец - това е в моята ДНК. Ще продължа да се боря, освен ако не ми бъде казано друго“, заяви Джерард.

Иначе в мача Харисън Рийд даде аванс на "котиджърс" в 38-мата минута, а всичко за гостите се обърка тотално час след началото на мача. Тогава Дъглас Луис бе изгонен с директен червен картон, а пет минути по-късно Мати Кеш игра с ръка в собственото си наказателно поле и главният съдия Майкъл Оливър отсъди дузпа, която Александър Митрович превърна в гол за 2:0.

В 83-тата минута Тайрън Мингс си вкара автогол, с който оформи крайния резултат, а недоволни от представянето на отбора от началото на сезона феновете на гостите започнаха да пеят с цяло за гърло за уволнение на мениджъра Стивън Джерард.

С победата Фулъм събра 15 точки и излезе на девето място в класирането, докато Вила е на 17-а позиция с 9.

В другия мач от кръга Лестър спечели с 2:0 срещу Лийдс и се отлепи от последното място в класирането. За "лисиците" това бе едва втора победа през сезона, а тя дойде след автогол на Робин Кох и попадение на Харви Барнс през първата част.

В класирането Лестър е на 19-о място с 8 точки, докато Лийдс е 16-и с 9.