0

Е лиминиран в Купата на Германия преди седмица, сега Байерн е пред нокаут и в Шампионската лига, след 0:3 в първия 1/4-финал в Манчестър срещу местния Сити.

Испанският халф Родри изведе „гражданите“ напред с фантастичен удар в 27-ата минута, Бернардо Силва удвои в 70-ата, а Ерлинг Халанд направи вечерта съвършена за домакините с попадението си в 77-ата за 3:0.

Реваншът ще се проведе в Мюнхен следващата сряда (19 април, 22:00 ч.), в него Байерн ще има нужда от изригване в атака, за да навакса изоставането си от 3 гола.

За все още новия треньор на Байерн Томас Тухел това бе второ поражение в четвъртия състезателен мач след поражението за купата срещу Фрайбург. Преди три седмици Тухел пое треньорския пост в Мюнхен от Юлиан Нагелсман.

Мюнхен трябваше да се справи в Манчестър без нападателя Ерик Максим Шупо-Мотинг, който, както и при победата с 1:0 във Фрайбург, беше аут с проблеми с коляното. 

Вместо него Серж Гнабри трябваше да се бори срещу много компактната защита на „гражданите“. Изненадващо, Томас Мюлер беше само на пейката, титуляр бе Садио Мане, който беше толкова разочароващ до този момент.

Концентрираните баварци не допуснаха много шансове, дори когато резултатът беше 0:1, като едва ли можеха да бъдат обвинявани за гола. С перфектен удар от далечно разстояние Родри уцели левия ъгъл на вратата, макар Кимих да му остави малко повече пространство да шутира.

Самочувствието на Сити нарасна - и пет минути по-късно Зомер предотврати с фантастичен рефлекс втори гол след удар на Илкай Гюндоган.

След това мюнхенци отново организираха по-добре защитата си, а нападателни действия срещу тима на бившия треньор на Байерн Пеп Гуардиола почти липсваха. 

Отборът от Мюнхен излезе от почивката с повече инерция - и в 49-ата минута Сане пропусна най-добрия шанс на Байерн до този момент. Крилото на Мюнхен се провали отблизо срещу вратаря на Сити Едерсон, малко след това Сане отново тества вратаря с удар от далечна дистанция (53-и).

Сити също премина в офанзива и бе пред 2:0 чрез Рубен Диаш след корнер, но Зомер отклони  топката над гредата с върха на пръстите си (57). 

Тогава дойде големият гаф на Дайот Упамекано. Бранителят подари безразсъдно топката на Джак Грийлиш, след което всичко се разви мълниеносно: тя стигна до Халанд, който центрира в средата, където Бернардо Силва засече с глава – 2:0 за Сити в 70-ата мин. 

Малко след това Халанд се разписа сам отблизо (77-а). За норвежкия нападател това беше 45-и състезателен гол през настоящия сезон в 39 изяви. След това мюнхенци на няколко пъти имаха късмет, че не падна четвърти гол във вратата на Зомер.

„Емоционално съм унищожен“, каза мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола. „Остарях с още 10 години. Беше толкова изтощителен мач. Не беше конфортно. Сега трябва да се отпусна – почивен ден за момчетата, подготовка за Лестър [във Висшата лига в събота].”