0

Б елгийската сензация Юнион Сен Жилоа изхвърли Айнтрахт насред Франкфурт след победа с 2:1 в мача реванш от плейофа на Лигата на конференциите. Първата среща приключи при резултат 2:2. Така с общ резултат 4:3 белгийците се класираха за осминафиналите на надпреварата.

Кевин Трап направи много добро спасяване в 11-ата минута след удара на Коки Мачида.

Фарес Шаиби вкара гол за Айнтрахт в 16-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада, която бе маркирана от страничния съдия.

В добавеното време на първата част Антони Морис се намеси решаващо, избивайки удара на Фарес Шаиби.

Юнион Сен Жилоа поведе в резултата в 47-ата минута, когато Мохамед Амура асистира за красивия гол на Камерън Пуертас.

Омар Мармуш отправи много опасен удар с глава в 62-ата минута, но топката премина на сантиметри встрани от левия страничен стълб на вратата на Антони Морис.

Юнион Сен Жилоа бе много близо до това да вкара втори гол в 72-ата минута, когато след удара на Камерън Пуертас, Кевин Трап се намеси, а след това топката срещна десния страничен стълб на вратата му.

Айнтрахт Франкфурт направи сериозен пропуск в 77-ата минута. Дина Ебимбе проби по десния фланг, след което центрира в наказателното поле на гостите, където Нилс Нкунку стреля коварно с глава, но Антони Морис бе на мястото си и успя да се намеси и да избие топката в корнер.

Юнион Сен Жилоа удвои своята преднина в 80-ата минута. Гостите направиха много бърза атака, която бе завършена от Денис Айенса, който вкара топката за втори път в мрежата на Кевин Трап.

Айнтрахт успя да върне един гол в 88-ата минута чрез Дина Ебимбе, който отблизо не пропусна да прати топката във вратата на Антони Морис.

До края на мача Айнтрахт опита стихиен натиск, който не даде никакъв резултат и Юнион Сен Жилоа се класира за осминафиналите на Лига на конференциите.

В друг мач от плейофите Олимпиакос победи с 1:0 като гост Ференцварош и с общ резултат 2:0 продължава напред.

Молде се наложи с 3:0 при гостуването на Легия и с общ резултат 6:2 норвежкият отбор се класира за осминафиналите на Лигата на конференциите.

Щурм Грац се наложи с 1:0 при гостуването на Слован Братислава и с общ резултат 5:1 се класира за осминафиналите.

Ето всички резултати от Лига на конференциите:

Бодьо 1:2 Аякс (3:4) (сл. прод)

Динамо Загреб 1:1 Бетис (2:1)

Лудогорец 0:1 Сервет (0:1)

Айнтрахт 1:2 Унион СЖ (3:4)

Ференцварош 0:1 Олимпиакос (0:2)

Легия 0:3 Молде (2:6)

Слован 0:1 Щурм Грац (1:5)