0

К арим Бензема направи страхотна вечер и постави името си в орбитата на няколко рекорда след мача на неговия Реал Мадрид с английския Челси от 1/4-финалите на Шампионската лига. 

35-годишният французин отбеляза първото попадение в мача, с което спомогна на отбора си за победата с крайното 2:0.

Този гол капитанът на “белия балет” изравни по реализирани попадения от началото на 2023 година сензацията на сезона Ерлинг Холанд. В момента и двамата са се разписали по 18 пъти във всички състезания, в които са играли.

Единственото, по което се различават е, че Холанд реализира своите попадения в рамките на 18 мача, докато на Бензема му трябваха 20 срещи.

35-годишният французин обаче демонстрира надмощие в друг показател спрямо младока на Манчестър Сити. Бензема е бил полезен за отбора си с 5 асистенции, докато Холанд на 3 пъти е направил решителното подаване към свой съотборник.

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти пък постави абсолютен рекорд за най-много участия в Шампионската лига като играч и треньор. Според журналиста Педро Мартин, Анчелоти има 215 мача в Шампионската лига - 21 като играч и 194 на треньорския пост.

По този показател той надминава Алекс Фъргюсън, който е записал 214 мача.

На трето място в класацията за момента се нарежда мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола, който има 210 мача - 49 като футболист и 161 като треньор.