0

Щ е има последици, това се закани германският мениджър на Челси Томас Тухел след интервю на най-скъпия играч в отбора Ромалу Лукаку, в което той мрънка недоволно и се обяснява в любов на Интер. И изпълни заканата си: белгийският нападател бе изхвърлен от групата за днешния мач, в който лондончани, които са втори, срещат вкъщи третия Ливърпул. Гвоздеят на 21-ия кръг на Висшата лига е днес от 18:30 ч. и ще се излъчи пряко  по Diema Sport 2.

Нападателят, за когото Челси се изръси 115 милиона евро за покупката му от Интер през август 2021 г., и който взима по 12 милиона евро годишна заплата, предизвика скандал с неразрешено интервю, в което твърди, че никога не е искал да напуска нерадзурите.

Според The ​​Athletic интервюто е вбесило Томас Тухел дотолкова, че на него не му мигна окото и рискува с изваждането му от състава в напечения мач с Ливърпул. Методичният германец внимателно е прослушал цялото интервю на белгиеца пред "Скай Италия".

И двата отбора изостават с над десет точки от лидера Манчестър Сити, но имат един или два мача по-малко, за да опитат да скъсят дистанцията.

В интервюто за Sky Italia 28-годишният Лукаку каза: „Ако имаше предложение за нов договор от Интер миналото лято, както исках, нямаше да правим това интервю сега тук от Лондон, а спокойно от Милано. В такъв случай щях да остана в Интер на 100 процента миналото лято. Няма нужда да обсъждаме това“, каза Лукаку.

„Не спирам да мисля за Милано, Милано, Милано. Феновете на Интер са най-добрите в света. Обичам града и най-хубавият период в кариерата ми беше в Интер. Влюбен съм в Италия - имам Интер в сърцето си."

Лукаку също така препоръча на бившия си партньор в атаката Лаутаро Мартинес да „остане в Милан“, тъй като той ще „се върне там“. „Липсва ми Лаутаро Мартинес, можех да умра на терена за него от първия ден, когато го срещнах. Лаутаро да дойде тук при мен в Челси в бъдеще? Не, Лаутаро, можеш да останеш в Милано, аз ще се върна там..."