0

Л удогорец се разправи по категоричен начин с ирландския първенец и лидер в класирането Шамрок Роувърс и направи реванша след седмица почти безпредметен. „Орлите“ взеха комфортна преднина от 3:0 на своя „Хювефарма Арена“ в Разград в първи мач от втория предварителен кръг на Шампионската лига. 

С два гола за успеха се отчете кипърският голмайстор на Лудогорец Пиерос Сотириу.  И двете попадения паднаха през първото полувреме, като първото дойде в 25-ата минута, а второто десет след това. 
Сотириу дори можеше да оформи своя хеттрик още през първата част, но топката срещна гредата на Шамрок в 41-ата минута, където останаха съмнения дали бранител на „хуупс“ не докосна топката с ръка. 

В добавеното време на срещата пък влезлият като резерва Игор Тиаго се разписа и донесе нужното спокойствие на родния тим.

През второто полувреме Лудогорец понамали логично оборотите, но Шамрок не се възползва от това и успехът в първия мач остана за „орлите“.

Старши треньорът Анте Шимунджа похвали футболистите си за енергията, комбинацията и добрата игра. "При 3:0 в квалификациите на Шампионската лига определено съм доволен. Имаше енергия, комбинации и изнесохме добра продукция. Това бе само първата стъпка, но тази победа бе важна за самочувствието ни", каза той в интервю за Диема Спорт.

"Не искахме да се дърпаме назад, но те са шампиони на Република Ирландия, станаха агресивни и започнаха да атакуват. Ние обаче се защитавахме отлично и продължихме да контролираме играта. Не помня да са имали някакво кой знае колко добро положение. 

"Вярвам и се надявам, че ще продължим да се подобряваме".