0

А л Хилал е проявил сериозен интерес към световния шампион Лионел Меси, а саудитския клуб е готов да му предложи по-висока заплата от тази на Кристиано Роналдо в Ал Насър, твърдят публикации в Туитър. Двата отбора са основни претенденти за шампион в Саудитската професионална лига.

Договорът на Лионел Меси с Пари Сен Жермен изтича през лятото на 2023 година, но той най-вероятно ще бъде подновен за още 12 месеца. Ако това обаче не се случи, се говори, че собствениците на отбора предлагат феноменалните 300 милиона долара на сезон за Меси. Подобна възможност бе потвърдена и от Насър Ал-Атия, който е роднина на емира на Катар.

„Следващият клуб на Меси ще бъде в Саудитска Арабия, след като напусне ПСЖ. В момента на Ал Хилал е забранено да регистрира нови играчи до следващия трансферен прозорец, но те искат той да подпише сега, а да се присъедини през лятото“, признава Ал-Атия.

Според „Мундо Депортиво” бащата на Меси вече е пристигнал в Рияд, за да преговаря за още по-грандиозна сделка за своя син.

Кристиано Роналдо подписа с Ал Насър до юни 2025 година. Португалецът ще получава по близо 200 млн. евро годишна заплата, но далеч може да не е най-скъпо платеният играч в света, ако Меси акостира в Саудитска Арабия.

Още по темета четете в утрешния брой на вестник "Мач Телеграф"