0

К атарецът Насер Ал Хелаифи, президент на ПСЖ, даде ексклузивно интервю за Sky Sports, в което освен потвърждението, че ще се опитат да подновят договора на Меси, когото той вижда "щастлив" в Париж, спомена и други имена за атаката на отбора.

„Меси е много щастлив, виждате това с националния отбор. Ако играчът не е доволен, ще видите, че представянето му не е добро за отбора“, обясни Ал Хелаифи. „Този сезон той имаше фантастично представяне с нас, вкара много голове и направи много асистенции за националния отбор и за клуба“, каза катарецът за Меси, преди да потвърди, че и двете страни ще седнат след Световното първенство, за да обсъдят евентуално продължаване на договора му.

Що се отнася до Кристиано, босът на ПСЖ беше категоричен и обяви привличането му за „невъзможно“.

„Той е легенда, той е звезда. Възхищавам се и обичам футболиста като играч и професионалист. Фантастичен играч. На 37 години той се справя невероятно. Но всички клубове също искат да го подпишат. Проблемът за нас днес е, че неговата позиция е покрита. Честно казано би било невъзможно за нас.”

Президентът коментира и слуховете, че Килиан Мбапе иска да напусне Париж.

„За мен той е първокласен играч и първокласен човек, професионалист. Винаги съм му вярвал, вярвал съм на семейството му, защото създадохме специална връзка - с играча и с тях“, убеден е в оставането на Мбапе шефът.

Накрая той говори за острието на Манчестър Юнайтед Рашфорд, който беше свързван с ПСЖ през лятото и става свободен агент през юни. Ал Хелаифи призна, че може да се опита да го привлече през лятото. „Не крием интереса, говорим с него. Може би през лятото, защо не? Днес, ако той е свободен агент, разбира се, можем да говорим директно с него, но няма да говорим с него сега. Съсредоточете се върху световното първенство, а след това през януари, ако имаме интерес, ще говорим с него."