0

П онеделник ще остане специален ден за няколко бразилски играчи, след като попаднаха в състава за Световното първенство за първи път, но нападателят на Фламенго Педро го направи още по-запомнящ се, предлагайки брак на приятелката си минути след получаване на повиквателната за Мондиала.

Той и близките му се бяха хванали за ръце и отправяха благодарствени молитви, когато Педро, по обикновена фланелка, шорти и чехли, падна на колене пред своята любима.

Педро намери място в разширения състав на Тите от 26 играчи за Световното първенство след добър сезон с Фламенго. Играчът помогна на бразилския клуб да спечели Копа Либертадорес, където той беше най-добрият реализатор с 12 гола.

25-годишният футболист е един от деветте нападатели в отбора и докато празнуваше повиквателната със семейството си, той падна на коляно с пръстен в ръката си пред видимо развълнуваната си приятелка Фернанда Ногейра, която не се поколеба да каже заветното "да".

Педро не беше единственият играч, който празнува повиквателната си. 

Полузащитникът на Нюкасъл Юнайтед Бруно Гимараес публикува видео как танцува с едноседмичното си бебе на ръце, докато семейството на Ричарлисон изпадна в дива радост, когато видя името на нападателя на Тотнъм в списъка.

Децата на Винисиус празнуваха с развяване на бразилски знамена, когато беше обявено името на 22-годишния нападател на Реал Мадрид. Неймар също се усмихна, но без да се радва шумно, очаквайки третото си участие на Световно първенство.

Бразилия, която се стреми към рекордна шеста титла, започва кампанията си за Световното първенство срещу съперника от група G Сърбия на 24 ноември, преди да се изправи срещу Швейцария и Камерун.