0

42-годишният Мартин Деянов, бивш младежки национал на България, с над 150 мача в А и Б група с Хебър и Беласица, изнесе за Gong.bg важна информация за съперника на Левски довечера Хамрун Спартанс.

Деянов, който в Малта е обличал екипа не само на Хамрун, но също на Пиета Хотспърс, Марсашлок, Балзан, Бирзебуга и Гаргур, продължава да живее на острова и след края на футболната си кариера, като следи внимателно местния футбол.

С уточнението, че „сините“ са любимият му отбор, Деянов предупреди: „Мнозина смятат, че Левски ще спечели с лекота в Малта, но аз не споделям това мнение. Очаквам интересен мач, ще има интрига до края”.

По думите му Хамрун е финансово доста стабилен отбор, най-богатият в Малта. “Може да се каже, че е малтийският Лудогорец. От друга страна обаче имат и доста фенове, включително и много гласовита агитка, която оказва голяма подкрепа във всеки мач. В това отношение се доближават до Левски, макар и броят им да не е толкова голям“, разкрива бившият футболист.

По негова преценка Хамрун разполага с най-добрите играчи в страната, а и чужденците в тима не са за подценяване.

„Собственик на отбора е един най-крупните бизнесмени в страната – Джоузеф Портели, който е и сред най-влиятелните хора тук. Бизнесът му е свързан със строителство, но се занимава и с много други неща. 

Прави селекциите с размах – всяка година купува една дузина футболисти. Освен чужденци, привлича и малтийски национали от други клубове. Затова за всички бе изненада, че тази пролет Хамрун отстъпи шампионската титла на Хибърниънс, след като година по-рано стана първи само с една загуба.”