0

Б ългарското първенство роди национали на Панама, Кабо Верде и Суринам за предстоящите двубои на съответните отбори.

Селекционерът на Панама Томас Кристиансен повика защитника на Левски Хосе Кордоба за решителните световни квалификации в Зона КОНКАКАФ. 20-годишният бранител все още няма мачове за представителния отбор на родината си.

На специална пресконференция Кристиансен обяви състава за мачовете с Хондурас, САЩ и Канада. Двубоите са в края на март.

Панама заема 4-о място във временното класиране, като има точка аванс пред петия Коста Рика. Ако тимът успее да задържи мястото си, ще играе бараж за класиране на Мондиал 2022.

Кордоба, който е сред най-прогресиращите играчи в Първа лига, беше повикан от Кристиансен и за квалификациите в края на януари, но тогава от местната федерация закъсняха с писмото до Левски и Станимир Стоилов отказа да пусне бранителя.

Повиквателна, но за националния отбор на Кабо Верде, получи пък защитникът на Славия Людовик Соарес. Той е в разширения състав от 34 футболисти, които ще изиграят три приятелски срещи в края на март.

27-годишният Соарес премина при "белите" през миналото лято, след което има 13 мача и 1 гол с екипа на столичани. Левият краен бранител е роден във Франция, но има и гражданство на Кабо Верде.

Воденият от селекционера Педро Брито състав ще има проверки с Гваделупа, Лихтенщайн и Сан Марино съответно на 23, 25 и 28 март.

Преди дни стана ясно, че и крилото на ЦСКА Яник Вилдсхут е получи повиквателна за националния отбор на Суринам. Селекционерът на страната Стенли Мензо го включи в групата за мача с Тайланд в края на март.

Вилдсхут е роден в Амстердам и има нидерландско гражданство, но е със суринамски корени.