0

А нглийският Астън Вила спечели с 3:0 като гост на швейцарския Йънг Бойс, а мачът от новия формат на Шампионската лига бе ръководен от българска съдийска бригада с главен рефер Георги Кабаков и помощници Мартин Маргаритов и Диян Вълков. Радослав Гидженов бе четвърти арбитър.

Белгийският национал Юри Тилеманс откри в 27-ата минута, а Джейкъб Рамзи удвои в 38-ата, подпечатвайки победното завръщане на бирмингамския клуб в най-авторитетния европейски турнир след 41-годишно прекъсване.

В 43-тата минута Оли Уоткинс прати топката за трети път във вратата на домакините, но попадението бе отменено след намесата на ВАР заради игра с ръка на нападателя. Кабаков не зачете и втори гол на Вила след почивката на Джон Дуран отново след пипане на топката. Никой обаче не нарече българина "ибрикчия".  

Амаду Онана оформи крайното 3:0 за Астън Вила 4 минути преди края.

В новия формат на Шампионска лига всички 36 отбора ще изиграят по 8 мача срещу различни съперници - 4 домакинства и 4 гостувания.
Първите осем в общото класиране продължават на осминафиналите, а от 9-о до 24-то място ще участват в допълнителни плейофи за определяне на останалите 8 осминафиналисти.