0

Г ерманският столичен Унион Берлин оформи покупката на дългогодишния  италианския национал и бивш капитан на Ювентус Леонардо Бонучи, съобщи клубът от Първа Бундеслига, който играе на фамозния стадион „Старото лесничейство“.

Това е третият топ трансфер на Унион това лято след полузащитника Робин Гозенс и нападателя Кевин Фоланд като част от подготовката на германския тим за първото му участие в Шампионската лига.

Клубът не разкрива подробности по сделката, но според съобщения в медиите 36-годишният Бонучи е подписал едногодишен договор с опция за удължаване с още един сезон.

"За мен е специално да направя стъпката в чужбина за първи път в кариерата си. В Унион имам възможността да продължа да играя на най-високо ниво и да помагам на отбора с моя опит в битката на три фронта“, каза Бонучи, който спечели осем титли в Серия А и четири трофея в Купата на Италия с Ювентус. 

Той имаше кратък период с Милан от 2017 до 2018 г., преди да се завърне в Торино. През 2021 г. той спечели европейската титла с Италия.

Последните му дни в Старата госпожа бяха горчиви, той дори намекна, че ако не си намери нов отбор, може да приключи кариерата си.

От Ювентус опитаха да замажат положението с дълго прочувствено послание в клубния профил в социалните мрежи.

„Връзката между Ювентус и Леонардо Бонучи приключи“, започва то. „Едно успешно приключение, изпълнено с  удовлетворение, със завръщания, които белязаха етапите на тази история.

Следващият етап от пътуването му ще бъде Унион Берлин. 

От 2010 г. (годината на трансфера му от Бари) до 2023 г. Лео сподели 12 сезона с Юве, пълни с трофеи, завоювани с ролята на централен опорен център в митологичното защитно трио в компанията на Бардзали и Киелини, докато не се превърна в опора за по-младите като Де Лигт, Бремер и Гати. 

Благодарим и успех в бъдеще. Чао, Лео!"