0

И без голямата си звезда и голмайстор Кристиано Роналдо новият Манчестър Юнайтед на новия мениджър Тен Хаг удари здраво по масата в престижна контрола срещу „вечния враг“ Ливърпул пред 50 000 ентусиазирани фенове.

В Банкок, Тайланд, „червените дяволи“ се чувстваха като у дома си и размазаха с 4:0 вицешампиона на Висшата лига в първия мач от подготовката.

Санчо, Фред и Марсиал опустошиха защитата на Юрген Клоп, който започна с твърде неопитен състав, а когато се опита да поправи гафа си, пускайки Дарвин Нунес, отборът му пое и четвърти гол от младия Факундо Пелистри. В крайна сметка Клопо направи общо 21 смени, а с това улесни съперника.

Това беше „Мачът“, както се рекламираше сред преданите тайландски фенове, но Юнайтед и Ливърпул, или по-скоро Тен Хаг и Клоп, го приеха по много различен начин. 

Новият треньор на "червените дяволи" искаше да остави добро впечатление и поради тази причина, въпреки че не можеше да разчита на Кристиано, той изведе на терена възможно най-добрата единасеторка от самото начало.

Санчо, Фернандеш, Рашфорд и Марсиал бяха острието на Тен Хаг, който помете Ливърпул с четирима местни играчи в  редиците си. 

Те се оказаха лесна плячка за бързите нападатели на Юнайтед, които скоро откриха резултата благодарение на камшичен удар на Санчо с неспасяем удар от пеналта за вратаря Алисон, един от малкото титуляри на Ливърпул, започнали приятелския мач.

Но дори бразилският вратар не знаеше как да удържи натиска на хората на Тен Хаг, които след половин час вече водеха с три гола след страхотен гол с прехвърлящ „вазелин“ на Фред (30-ата мин.), а след 3 мин. и още един също толкова красив от Марсиал при контра на Юнайтед.

Юнайтед разцепи по шефовете състава на Юрген Клоп, който започна да прави смени още преди полувремето.
Втората част даде възможност на Маласия да дебютира и да остави добри впечатления, но също и за „тежката артилерия“ на Ливърпул. Дарвин Нунес влезе в 62-ата минута заедно със Салах и много други титуляри, като Александър-Арнолд, Ван Дайк, Фабиньо, Конате, Тиаго, Кейта, Робъртсън,амбицирани да намалят разликата и да предотвратят задаващия се резил.

Блесна, обаче, уругвайският сънародник на Нунес – Пелистри, започнал и завършил в 76-ата мин. безупречна контра на Манчестър Юнайтед за крайното и доста конфузно за Ливърпул 4:0.

Стартовите състави:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Шоу, Линдельоф, Варан, Далот, Мактоминей, Фред, Фернандеш, Рашфорд, Марсиал, Санчо;
(в игра влязоха като резерви Еланда, Маласия, Алекс, Байи, Бисака, Ван де Беек, Севидж, Икбал, Пелистри, А. Траоре, Хийтън);
Ливърпул: Алисон, Елиът, Мортън, Мабая, Гомез, Чеймбърс, Н. Филипс, Диас, Карвальо, Хендерсън, Фирмино;
(като смени влязоха Матип, Цимикас, Уилямс, Джоунс, Фрауендорф, Окслейд-Чембърлейн, Милнър, Байчетич, Кларксън, Кларк, Адриан, Салах, Фабиньо, Ван Дайк, Конате, Тиаго Алкантара, Кейта, Нунес, Александър-Арнолд, Робъртсън, Хил.