0

Ц СКА се очаква да обяви покупката на белгийското крило на английския Хъл Сити Джейсън Локило, който трябва утре да пристигне в България, съобщава Sports Digitale, потвърждавайки новината на „Мач Телеграф” отпреди 2 дни.

25-годишният юноша на Андерлехт има споразумение с клуба от Чемпиъншип до лятото на 2025-а, като най-вероятно ще трябва да бъде платена трансферна сума за правата му. Според специализирания сайт Transfermarkt цената му към 6 юни е 700 000 евро, като по информация на „Мач Телеграф” от ЦСКА са предложили 400 000 евро.

"Армейците" са се договорил и с агента на Локило, който има мачове за юношеските национални тимове на ДР Конго, за личните му условия. От ЦСКА са обещали на миналия през френския Лориен, английския Донкастър, полския Гурник Лечна, нидерландския Спарта Ротердам, турския Истанбулспор и португалския Визела нападател космическата за родните стандарти заплата – 32 000 евро, а отделно и 100 000 евро на ръка, за да приеме да се премести в България.

Пак по информация на „Мач Телеграф” собственикът на Хъл Сити – бившият турски спортен журналист Аджун Илъджалъ, има мерак да купи и наш клуб. Босът на „тигрите” е включван многократно сред 500-те най-влиятелни комшийски бизнесмени.