0

Г олямо празненство на клубния стадион на Ал Насър в чест на преминаването на границата от 900 гола на Кристиано Роналдо (активът му вече е 902 парчета) за малко да завърши със загуба. 

Преди началото португалецът се изфръцка със специална фланелка с цифрата 900 и над нея английското съкращение GOAT (най-великият за всички времена).

Но след данданията играта на Ал Насър не потръгна, особено пред вратата на Ал Ахли, пазена от бившия вратар на Челси Едуар Менди. Домакините падаха 0:1 до 99-ата мин. рри дадени 8 минути добавено време, но отърваха загубата и точката с автогол на Ал Хурайджи, който направи безпомощен собствения си вратар Менди.

Гостите, за които играе шампионът на Висшата лига с Лестър и Ман Сити Рияд Махрез, откриха с попадение на бившия играч на Барса Франк Кесие в 57-ата мин.

Натискът на Ал Насър доведе до много голови положения, но Кристиано нямаше ден, както и съотборникът му Талиска. Накрая съдията и късметът се намесиха – реферът пусна игра „до гол“ и той падна в 9-ата мин. на 8-минутното добавено време.