0

38-годишният бразилски защитник Дани Алвес подписа договор с Барса до края на сезона на „Камп Ноу“ пред над 10 000 зрители на трибуните. С костюм, но на бос крак, той застана до президента Жоан Лапорта на трибунката на терена, за да подпише контракта си с каталунците – негов втори досега.

Дани Алвес взе номера на Стоичков в Барса
Дани Алвес Барселона Дани Алвес Барселона Дани Алвес Барселона
6

Публиката започна да скандира името му. Алвес избра фланелка с №8. „Харесва ми, че цените великите, които са преминали оттук. Избрах номер 8 заради Христо (Стоичков) и Иниеста“, обърна се той към публиката.

Прозвуча химнът на Барселона, Алвес започна да скача с Лапорта. Бразилецът нагази бос на тревата: „Здравейте, отново съм тук!“, отново взе думата той.

„Ако си спомняте добре последния път, когато взех микрофона, това означаваше, че не знам колко дълго ще продължи този сън, но сънят казва няма да свърши, и затова отново съм тук. Накарахте ме да се почувствам много специален и това не се промени.

Сега съм малко по-красив! Този клуб не е мой или на президента, той принадлежи на всички”, добави широко усмихнат Алвес.

По думите му сега „в съблекалнята е по-добре, защото аз съм тук!“. А президентът Жоан Лапорта повдигна още повече настроението на феновете, като намекна, че не изключва "връщането на Меси и Иниеста".

Алвес ще може да играе едва след 1 януари 2022 г ., но вече се присъедини към отбора и тренира наравно с останалите. В понеделник той мина медицинския преглед сутринта, следобед вече беше на тренировка.

Той е един от футболистите, които са играли заедно с новия треньор Шави Ернандес, с когото топло се прегърнаха при първата си среща във фитнес залата.