0

В ратарят на Пари Сен Жермен Серхио Рико бе изписан от болницата днес, след като преди близо три месеца получи сериозни наранявания на главата и изпадане в изкуствена кома, съобщиха от болницата Вирхен дел Росио в Севиля.

Испанският футболист пострада на 28 май, като получи мозъчно-черепна травма при падане от кон по време на фестивал в Южна Испания и бе приет в болницата. Тогава той беше поставен на апаратно дишане.

29-годишният вратар излезе от изкуствената кома на 19 юни и бе преместен от интензивното отделение на 5 юли.

Рико беше на пейката на ПСЖ при равенството 1:1 със Страсбург ден преди инцидента и получи разрешение от клуба от Лига 1 за участие на фестивала.

"Казват, че мозъкът е интелигентен орган и изтрива всички лоши събития. Беше като сън. Събудих се в болницата и благодаря на Бог, че се избавих. Чувствам се много развълнуван, много щастлив и благодарен. Благодаря на жена ми, на семейството ми, на всички, които бяха тук... Тя прекарваше по 20 часа на ден с мен. Много съм благодарен и без нейната подкрепа това нямаше да е възможно", коментира вратарят, придружен от съпругата си Алба Силва.