0

М анчестър Сити и Арсенал завършиха 2:2 в дербито на 5-ия кръг във Висшата лига, което се игра на стадион "Етихад". 

"Гражданите" поведоха още в 9-ата минута с гол на Ерлинг Халанд, но попадения на защитниците Рикардо Калафиори и Габриел донесоха обрата за "топчиите". Дълбоко в добавеното време на срещата Сити изравни с гол на Джон Стоунс.

Така отборът на Пеп Гуардиола остава лидер в английския шампионат с 13 точки, докато Арсенал е 4-ти с 11.

Още в 9-ата минута Манчестър Сити откри резултата. Савиньо изведе Ерлинг Халанд в наказателното поле, а норвежът реализира 100-ия си гол с екипа на “гражданите”.

13 минути по-късно Арсенал изравни. Футболистите на Микел Артета изпълниха бързо свободен удар в центъра на терена. Топката стигна до Габриел Мартинели на левия фланг. Той върна към Рикардо Калафиори, който с прекрасен удар от границата на пеналтерията матира Едерсон.

В 38-ата минута Габриел можеше да донесе обрата за “топчиите”, но изстрелът му с глава премина малко над напречната греда.

Все пак в първата минута на продължението на първото полувреме “артилеристите” осъществиха пълен обрат. Именно бразилският централен бранител вкара, след като засече центриране от корнер на Букайо Сака.

В 8-ата минута на добавеното време на първото полувреме Арсенал остана с човек по-малко, след като Леандро Тросар си изкара втори жълт картон и бе изгонен.

Напълно очаквано отборът на Артета се прибра през втората част и всички опасности бяха пред вратата на Давид Рая. В 59-ата минута Халанд се извиси и стреля с глава, но Рая спаси. При добавката Бернардо Силва отправи неточен удар.

Три минути след това Йошко Гвардиол отправи хубав изстрел. Испанският вратар на Арсенал отново се намеси.
В 87-ата минута отново хърватинът затрудни Рая. Той стреля от въздуха, но Рая пак бе на точното място и запази аванса на тима си. 
В осмата минута на добавеното време след разбъркване в наказателното поле на гостите Джон Стоунс успя да изравни.