0

И нтер ще играе финала на Купата на Италия на 11 май, след като победи вечния си съперник Милан в градско дерби, белязано от два гола на Лаутаро Мартинес през първото полувреме.

Аржентинският нападател отбеляза 19 гола този сезон за „нерадзурите“, а попаденията му през първото полувреме – в 4-ата и 40-ата мин., наклониха везните, като „росонерите“ имаха 3 чисти голови положения след 1:0.

Милан не се възползва от тези възможности и Мартинес, след страхотен пас на Хоакин Кореа, направи 2:0 в 40-ата минута на първото полувреме.

През второто полувреме, вече с испанеца Брахим Диас на терена, натисна, и дори вкара с добър удар с левия крак на тунизиеца Бенасер. Попадението, обаче, бе анулирано доста спорно заради съмнителен офсайд.

Този незачетен гол беше краят на Милан, който бе пресечен в устрема си и в крайна сметка беше довършен в 82-ата мин. oт Госенс за 3:0 с първия му гол като интерист.

С общ резултат от двата мача 3:0 Интер ще играе на финала на 11 май срещу победителя от Ювентус-Фиорентина (1:0 в първия полуфинал), като ще гони дубъл скудето – купа.

За Милан продължава проклятието в купата, спечелена за последно от „росонерите“ през 2002-03.