0

Б ългарският шампион Лудогорец приключи участието си в европейските клубни турнири през сезон 2021/2022. Това стана факт, след като „орлите” допуснаха четвъртото си поражение в група F от турнира Лига Европа, този път с 0:1 от Цървена звезда при гостуването си в Белград.
„Орлите” оказаха сериозна съпротива срещу сръбския гранд на „Райко Митич”, но Мирко Иванич в 57-ата минута донесе трите точки в актива на „звездашите” и класира тима си напред в турнира преди изиграването на всички мачове в групата.
Лудогорец остана последен с 1 точка мач преди края на тази фаза, докато Звезда е на върха с 10. Спортинг Брага е втори с 10, но по-лоша голова разлика спрямо сърбите, докато третият Мидтиланд е с шест и със сигурност датският тим ще играе в турнира Лига на конференциите през лятото. 

Срещата в Белград се игра пред повече от 15 хиляди деца по трибуните, които подкрепяха своите любимци с непрестанните си песни. Това беше така, тъй като Звезда бе наказан да играе без фенове в тази среща заради ексцесиите им в предишния мач с Мидтиланд, но от УЕФА направиха компромис да пуснат деца до 14-годишна възраст на трибуните.

„Равностоен мач, без много голови положения пред двете врати. Първото полувреме и двата отбора имаха по едно голово положение. През второто полувреме едно прекрасно отиграване доведе до гол в нашата врата. Това не беше мач, който заслужвахме да загубим“, коментира след мача треньорът на Лудогорец Станислав Генчев.
„Това се случва, да има грешка в центъра на терена. Разстоянието беше голямо, за да реагира нашият вратар. Голът беше от висока класа“.
„И миналата година бяхме изключително недоволни от слабото си представяне, и тази година също. Очакванията ни бяха съвсем други. Всеки един мач е предизвикателство да се доказваме и да събираме точки. Важно е за нас и за клуба, няма значение, че не се класирахме“, допълни Генчев.