0

Б ившият халф на Левски Стайн Спиерингс се задържа в Ланс само за 4 мача или по-точно казано – 116 игрови минути. След като нидерландецът не успя да се утвърди в завършилия на второ място в Лига 1 през миналия сезон отбор, той реши да се завърне в Тулуза.

Спиерингс защитаваше цветовете на „лилаво-белите“ от есента на 2020 г., когато бе привлечен от Левски. В Тулуза кариерата на футболиста тръгна нагоре и той спечели с тима Купата на Франция, след което последва трансфер в Ланс. Обстановката в северния град обае не допадна на халфа, който срещна трудности с адаптацията.

Така се стигна до вариантът да се завърне в Тулуза. Това стана възможно благодарение на правилото, което позволява на френските клубове да привлекат един футболист след края на трансферния прозорец, но само ако той идва от Лига 1 или Лига 2.

Тулуза, който е европейски кошмар на ЦСКА, не пропусна възможността и взе под наем ниделрандеца. Вчера той пристигна в града, но едва ли е очаквал посрещането, което му устроиха група фенове. Те го чакаха на летището и при появата му започнаха да скандират името му. Обстановката се допълваше от факли и знамена, а Спиерингс беше видимо изненадан, но и много радостен.