0

М еждународната футболна федерация (ФИФА) ще организира турнир с участието на четири отбора от различни конфедерации през пролетната пауза за мачове на националните тимове. Това съобщи пред журналисти в петък президентът Джани Инфантино.

„Решихме, че в десетдневен прозорец през март ще организираме турнир между четири отбора от различни конфедерации. Идеята е да има повече двубои между състави от различни континенти“, каза Инфантино.

На 1 юни беше организиран мач между победителите в първенствата на Европа и Южна Америка, който беше наречен "Финалисима", като в него се срещнаха Аржентина и Италия. Тогава Лионел Меси и колегите му спечелиха с 3:0. По-късно УЕФА обяви "Финалисима" и с победителите в Европейското първенство за жени и дамската Копа Америка.

Джани Инфантино обясни и кога ще се проведе Световното клубно първенство в нов формат.

„Новото Световно клубно първенство ще се проведе през 2025 година с участието на 32 отбора. Има планове за Световното клубно първенство за жени“, каза Инфантино.

Челси е действащият победител в Световното клубно първенство. Във финалния мач на последното издание на надпреварата лондончани победиха бразилския Палмейрас с 2:1.