0

Ф ранция чупи рекорди при погрома с 3:1 над Полша, с който си осигуриха място на четвъртфиналите на Мондиал 2002. Оливие Жиру в 44-ата минута и на два пъти Мбапе торпилираха "Дружината" и вече чакат следващия си съперник - Англия или Сенегал.

Полша се държа достойно до 44-ата минута, когато Мбапе чукна към Жиру, който с диагонален удар се разписа за 1:0. Преди това  Пьотр Желински на два пъти не успя да вкара, а при добавка неточен бе и Якуб Камински.

След почивката имаше един отбор. В 57-ата минута гол с ножица на Жиру бе отменен заради фаул на Рабио. В 74-ата Франция направи контра по учебник започнала от Гризман и преминала през Жиру и Дембеле, който изведе Мбапе в наказателното поле. Мегазвездата не бърза, а чака двама защитници да тръгнат към него, за да забоде топката неспасяемо - 2:0.

В 90-ата отново той изстреля нова бомба, за да повече еднолично при голмайсторите с 5 попадения. Полша все пак се сбогува с турнира с гол, след като Левандовски се разписа от дузпа. И то от втори опит. Първият бе спасен от Лорис, но съдията нареди да се пребива.

С попадението си Жиру вече е едноличен голмайстор номер 1 за Франция. Той има 52 гола с един повече от Тиери Анри. Лорис пък стана номер 1 по мачове за "петлите" на световни първенства. Двубоят бе юбилеен за Варан - №90 със синята фланелка.