0

В тородивизионният турски клуб Гьозтепе официално представи Станимир Стоилов за нов старши треньор. Договорът на българския специалист с отбора от Измир е за две години и половина, а утре Мъри ще изведе новия си тим за първа тренировка. 

Гьозтепе се раздели с досегашния си наставник - Радомир Кокович, след като записа две поредни загуби в първенството и слезе до шестата позиция в класирането. Целта пред отбора е завръщане в елита на Турция още през следващия сезон. След 12-ия кръг балансът му е шест победи, две равенства и четири загуби, с голова разлика 13:8. Изостава на четири точки от второто място, което дава директна промоция и на което се намира Коджаелиспор. 

От Гьозтепе отбелязват успехите на Стоилов в треньорската му кариера, сред които личат: четвъртфинал за Купата на УЕФА и групова фаза на Шампионска лига с Левски, титлите му с Астана и участието на казахстанския отбор в групите на най-престижния европейски клубен турнир.

Отделно от това, 56-годишният роден специалист има две спечелени титли у нас, 4 Купи на България (3 с Левски и една с Литекс) и 2 Суперкупи. С Астана четири пъти става шампион, a по веднъж печели Купата и Суперкупата на Казахстан. Два пъти е избиран за най-добър български треньор (2017 и 2022 г.).