0

К апитанът на Аржентина Лионел Меси остро нападна бразилската полиция след победата над Бразилия с 1:0 в мача от квалификациите за Мондиал 2026. При вида на бруталните сцени в сектора на аржентинските „инчас“ на ст. „Маракана“ Бълхата строи отбора и го прибра в тунела при съблекалните.

"Видяхме как полицията бие хора на трибуните, а там бяха семействата на някои от играчите. Можеше да се стигне до трагедия“, каза Меси, който накрая, въпреки контузията си, се наслади на футболното отмъщение срещу вечния съперник.

„Не можахме да се концентрираме върху мача. Подобна ситуация се случи на този стадион и в Копа Либертадорес. 

Бразилската полиция отново репресира хората. Решихме да се приберем в съблекалнята, защото беше невъзможно да се играе при такива условия. Също така смятахме, че връщането в съблекалнята ще помогне за успокояване на ситуацията“, каза Меси, цитиран от ABC.

Вратарят на Аржентина Емилиано Мартинес преди квалификационния мач с Бразилия (1:0) за Мондиал 2026 се опита да избие палката от ръцете на полицай по време на безредици на стадион „Маракана“ в Рио де Жанейро.

Футболистът на Астън Вила се приближи до трибуната и се опита да удари служителя на реда, който бе със специалното оборудване, но не успя да го направи, тъй като бе задържан от съотборниците си.

Срещата на "Маракана" започна с 27 минути закъснение заради безредици по трибуните. 

Мелетата между запалянковците започнаха по време на изпълнение на химните. Тогава се задействаха полицаите, които с палки тръгнаха да въдворявад ред.

Ранените от полицията бяха изнесени на носилки от стадиона. Обявено бе за двама пострадали, според Infobae.

Докато имаше сбиване, Меси прибра отбора в съблекалнята.

Защитникът на националния отбор на Аржентина Лисандро Мартинес разкритикува в социалните мрежи действията на органите на реда на стадиона преди срещата с Бразилия (1:0) от квалификациите за Мондиал 2026.

„Срамота е да гледаш бразилската полиция! Как е възможно? Докога ще трябва да гледаме такива сцени? В Бразилия всичко винаги е едно и също“, написа Мартинес.

Бразилците паднаха с 0:1, което бе третата им поредна загуба след тези в Колумбия и Уругвай по-рано. Аржентина е начело в световните квалификации в Южна Америка с 15 точки от 6 мача.

Източник: БТА