0

К ристиано Роналдо беше официално представен като ново попълнение на клуба от Саудитска Арабия Ал Насър.

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Ювентус подписа договор за две години и половина, за да играе в Саудитската професионална лига в един от най-изненадващите трансфери в историята на спорта.

Според медийни публикации, които не са потвърдени официално, той ще печели по 200 милиона евро на сезон – общо от заплата (към 93 млн. евро) и сключените рекламни договори с 5-кратния носител на „Златната топка“.

"Подписвам уникален договор, защото съм уникален футболист", без излишна скромност заяви португалецът пред репортерите, които пък го предразположиха в залата със скандиране на любимия му вик "Сиууу!" след отбелязване на гол.

Ал Насър устрои грандиозно посрещане на суперзвездата, като близо 30 000 зрители скандираха името му на стадиона.

"Толкова съм горд да взема това важно решение в живота си. В Европа мисията ми приключи. Спечелих всичко и играх за най-важните клубове в Европа. Това е ново предизвикателство", каза Роналдо на пресконференция.

"Никой не знае това, но имах много предложения от Европа, Бразилия, Австралия, Америка, Португалия, много клубове се опитаха да ме привлекат. Дадох думата си на този клуб. Искам да дам различна визия за тази страна и футбол. Ето защо се възползвах от тази възможност", увери Роналдо.

Кристиано хвърляше топки за феновете по трибуните, правеше си селфита с водещите, поздравяваше новите си съотборници и дори изведе Джорджина и децата на терена. В този момент той отново взе микрофона, отново благодари за любовта и обяви, че е забравил да каже нещо, след като е чул сина си Кристиано-младши да му шепне нещо в ухото. Водещата му даде думата и тогава с пълни дробове португалецът изкрещя "Ана алами!" което може да се преведе като "Световни сме" (или глобални), във връзка с прякора на Ал-Насър, който е известен в арабската страна като глобалния (световен) клуб.

Чувайки думите му на арабски, публиката изпадна в екстаз - Кристиано, техният идол, току-що беше се обърнал към тях на техния език, говорейки за популярното име на клуба, който обичат. Перфектна "маркетингова" заучена комбинация на висотата на световната икона, в каквато се е превърнал Кристиано и марката CR7.

Но сред еуфорията и ентусиазма имаше и гаф на звездата, която се изпусна, че е развълнуван да играе в Южна Африка, вместо да каже Саудитска Арабия.

Истинска истерия предизвика пристигането на Роналдо, като феновете се отправиха към стадиона рано в очакване да го видят. 

Роналдо долетя на международното летище "Крал Халид" в Рияд и по-рано днес премина медицински прегледи.

Ал Насър играе срещу Ал Таи в четвъртък, но все още не е ясно дали Роналдо ще дебютира толкова скоро след като завърши трансфера си, според БТА.