0

Б разилският полузащитник на Лудогорец Густаво Нонато по всяка вероятност ще бъде продаден до края на трансферния период в родния клуб на Краля на футбола Пеле – Сантос. 

Сайтът terra.com.br/esportes съобщава, че в търсене на още подсилвания през настоящия трансферен прозорец Сантос има нова цел на пазара: Густаво Нонато. 

25-годишният полузащитник е играл за Интернасионал (Порто Алегре) и Флуминензе, а в момента е в българския шампион Лудогорец.

Разградчани имат спешна нужда от освобождаване от чужденци, тъй като вече превишават бройката и някои от футболистите трябва да бъдат продадени или преотстъпени. Нонато първоначално се смяташе, че не попада в тази група, но предвид офертата от Сантос, вероятно ръководството ще обмисли внимателно тази възможност.

Нонато пристигна в България през 2022-а година от Флуминензе за сумата от около 1,7 милиона долара. През това време той изигра 39 мача, вкара три гола и подаде две асистенции. Но в последните девет мача беше титуляр едва в два, което подсказва, че треньорът Ивайло Петев има други предпочитания на този пост. Той може да играе в няколко роли в халфовата линия – като дефанзивен, като типичен централен, а също така и зад нападателя.

От началото на Кампионато Бразилейро Сантос обаче не се представя никак добре. Те заемат 15-о място от 20 отбора, само на две точки от зоната на изпадащите. През лятото взеха вече четири попълнения – двама защитници, един дефанзивен халф и един нападател. Така Нонато от Лудогорец може да бъде пети нов играч.

Източник БТА