0

Х ърватия надви Армения с 1:0 в последния си мач от група "D" на квалификациите за Евро 2024. Така "шахматистите" успяха да се класират за турнира в Германия, завършвайки на второ място с 16 точки. Турция печели групата, а Армения остава с 8 точки и на четвърта позиция.

Единственото попадение падна 2 минути преди края на първото полувреме, когато Соса намери Анте Будимир, който с глава от близка дистанция прати топката в мрежата на гостите.

Гърция и Франция пък не излъчиха победител в последната за двата тима европейска квалификация, която нямаше никакво значение за крайното класиране в групата. 

Двубоят на ОПАП Арена приключи при резултат 2:2, като още преди срещата се знаеше, че „петлите” финишират борбата на първото място, докато Гърция остава на третата позиция и ще играе в плейофите в Лигата на нациите, откъдето също може да си осигури виза за Евро 2024. Там сигурен участник е и отборът на Нидерландия, който завършва втори в крайното класиране, след като тази вечер разби Гибралтар с 6:0.

Рандал Коло Муани откри за "петлите" в 43-ата минута, в началото на втората част домакините отговориха с попадения на Анастасиос Бакасетас и Фотис Йоанидис, а далечен удар на Юсуф Фофана в 73-ата минута оформи крайния резултат. 

Гърците имаха и голяма доза късмет, защото на три пъти гредите ги спасиха, включително след шут на появилия се от пейката Килиан Мбапе във финалните секунди на двубоя.