0

Ш ефовете на хърватския футбол са твърдо решени да свият максимално разходите по време на световното първенство.

Местният 24sata.hr съобщава, че за Катар е изпратен контейнер с джаги, маси за тенис, дартс и други игри, с които играчите да запълват свободното си време между мачовете. Според изданието наемът за подобни забавления в страната домакин на първенството е много скъп и това е причината вторите от миналото световно да си носят всичко от дома.

Финалистът от световното през 2018-а Хърватия започва участието си на световното на 23 ноември с мач срещу Мароко. В групата са още Белгия и Канада. Отборът отново ще е воден от голямата си звезда Лука Модрич, който на 37 години продължава да играе отлично и е сред най-добрите в Реал.

Преди четири години в Русия халфът беше избран за най-добър, а сега амбицията му е отново да вземе наградата. От 1982-ра, когато „Златната топка“ се дава, никой не е успявал да я спечели два пъти. Преди него приза заслужиха Паоло Роси (1982), Диего Марадона (1986.), Салваторе Скилачи (1990.), Ромарио (1994), Роналдо (1998.), Оливер Кан (2002.), Зинедин Зидан (2006.), Диего Форлан (2010.) и Лионел Меси (2014).

В Загреб пък търсят начин как футболните фенове да гледат заедно мачовете. Организирани събития най-вероятно няма да има, или поне не за централни места в града. Една от причините е големият коледен фестивал, който ще бъде открит на 26 ноември и ще продължи до 7 януари, когато световното вече отдавна ще е завършило. В столицата са предвидите различни културни и спортни забавления, голям базар, над 100 концерта и др.