0

Е дна година след като ПСЖ направи невъзможното да поднови договора на , Килиан Мбапе отново преосмисля бъдещето си в Париж. Според информация от L'Équipe, нападателят в момента няма намерение да подновява договора до 2025 г. 

Това се осигурява чрез едностранна клауза, подписана в деня, в който удължаването на договора му стана факт и това му позволи да остане свързан с клуба за още една година. 

Въпросната клауза има срок на валидност - Мбапе трябва да я задейства преди 31 юли 2023 г., така че ако не го направи, ПСЖ ще се окаже в същата ситуация като през 2021 г., когато той бе на крачка от Реал Мадрид.

„Сценарият е различен“, твърди L'Équipe, който подчертава, че през есента нападателят вече е молил шефовете да напусне, въпреки че напрежението между двете страни се е успокоило.

Решението на Мбапе да не иска да изпълни клаузата за едностранно подновяване води до огромен натиск за неговия клуб ПСЖ за летния пазар. 

Според L'Équipe ПСЖ e уверен, че Мбапе пак ще остане. Въпросът е само какви финансови аргументи ще предложат катарците на семейството му – неговата майка е и агент на нападателя.

С миналогодишните пазарлъци тя успя да му издейства по 6 милиона евро заплата на месец, плюс 60 милиона евро специален "бонус за лоялност".