0

А нглия потъна в скръб за една от най-култовите си футболни личности от 70-те и началото на 80-те години. Станли Боулс е загубил битката с Алцхаймер и е починал в събота вечерта на 75 години.

Според семейството му това е станало мирно и тихо. КПР, чиято легенда е той, изказа своите съболезнования на семейството му. Едната трибуна на "Лофтъс Роуд" е кръстена на Боулс.

"Съжалявам да чуя, че Стан Боулс е починал. Прекрасен футболист и изключително харизматичен мъж. Винаги съм обичал да го гледам как играе. Почивай в мир, Стан", написа в "Х" Гари Линекер.

Боулс приживе бе известен и с пороците си, както и с култовите си фрази, с които признаваше проблемите си. "Изхарчих много за водка и тоник, фасове", "Като се върна назад виждам една сериозна грешка - защо изпих толкова много тоник!". Един от култовите му номера е, че подписва в един и същ ден договори с две компании за футболни обувки.

Така е принуден да играе с различни бутонки на двата си крака. Ърни Таг, който мениджър му е бил мениджър в Крю, има безсмъртната реплика по адрес на Боулс: „Ако Стан можеше да мине покрай бар, както го прави с футболната топка, той щеше да е богат човек.“