0

И нтер измъкна 1:0 от Ювентус в дербито от Серия А на "Алианц Стейдиъм" в Торино и се приближи на три точки от върха в класирането. 

В 16-ата минута Алваро Мората бе намерен в наказателното поле и стреля с глава, но неточно. "Бианконерите" имаха претенции Лаутаро да бъде изгонен с втори жълт картон за нарушение срещу Киелини, но съдията не бе съгласен.

Интер получи дузпа в самия край на първата част. Хакан Чалханоглу застана зад бялата точка и стреля, но Войчех Шчесни спаси. Чалханоглу опита да направи добавка, а няколко играчи скочиха в краката му, но топката влезе във вратата. Съдията обаче отсъди нарушение в полза на Юве. След намесата на ВАР бе установено, че нарушението е срещу Чалханоглу и бе отсъдена нова дузпа за Интер. При втория опит Чалханоглу се разписа и донесе успеха на своите.

Ювентус отправи 23 удара към вратата на Интер срещу само 5 на съперника, но те бяха достатъчни за успеха. Това бе и първа загуба за тима на Масимилиано Алегри от ноември насам, която обаче отказа "Старата госпожа" от атака към титлата в Серия А. Юве е на четвърто място с 59 точки на 4 зад третия Интер и на 7 зад Милан и Наполи. 

В Ювентус бяха бeсни срещу съдията на мача Ирати. "Съдията? Да говоря за него сега няма смисъл. Добър мач за нас, но във важните двубои през сезона е така. И отпадането ни от Шампионската лига бе невероятно. Благодаря на всички. Рабио, който е толкова критикуван, направи голям мач. Сега сме окончателно извън борбата за титлата. Ще се опитаме да спечелим колкото се може повече точки, за да завършим четвърти и да подготвим следващия сезон. Кой е фаворит? Винаги съм смятал, че е Интер, а сега имат и по-лесна програма", каза Алегри след мача. 

"Трудно е да се играе 11 срещу 12", каза Рабио, намеквайки за отсъжданията на рефера.

"В Интер винаги има напрежение. Имам договор за 2 години, като клубът ми предложи продължение, но предпочитам да изчакам до края на сезона. Имаше дузпа за нас. За хвърлено яке обаче мен ме изгониха, затова вече съм спокоен", коментира треньорът на Интер Симоне Индзаги, който пък говори за невъздържаното поведение на колегата си Алегри.