0

И нтер изхвърли Рома на четвъртфиналите в турнира за Купата на Италия. „Нерадзурите“ надвиха „вълците“ с 2:0 у дома. Попаденията реализираха Един Джеко и Алексис Санчес. Успехът на миланския гранд обаче бе помрачен от контузията на Алесандро Бастони, който бе заменен принудително още в края на първото полувреме за контузия.
Интер ще срещне на 1/2-финалите на турнира победителя от двойката Милан - Лацио. Двубоят между двата тима е тази вечер.

Интер тръгна вихрено в мача и поведе още във втората минута. Един Джеко получи дълго подаване в половината на Рома, което го остави очи в очи с вратаря на съперника. Босненският голмайстор не се поколеба и за миг и с премерен удар в долния ляв ъгъл направи резултата 1:0.

Малко преди края на първата част треньорът на Интер Симоне Индзаги трябваше да направи принудителна смяна, след като Алесандро Бастони получи контузия. На негово място влезе Стефан де Врай. Все още не се знае колко тежка е тя.

След почивката Интер продължи да диктува събитията на терена. В 68-ата минута „нерадзурите“ вкараха второ попадение. Негов автор стана Алексис Санчес, който се разписа с бомбастичен удар от над 20 метра.