0

П одалият оставка президент на Испанската кралска футболна федерация Луис Рубиалес, станал символ на брутален и циничен мачо с печално известната си целувка по устните на Хени Ермосо на мондиала в Австралия, даде своята версия на събитията пред популярния английски журналист Пиърс Морган.

Части от сензационното интервю публикува The Sun, то ще се излъчи цялото довечера. Именно пред Пиърс Морган Рубиалес обяви, че подава оставка като президент на федерацията, след това го потвърди с публикации в профилите си в социалните медии.

За злополучната целувка Рубиалес увери, че става дума за съвсем нормален в испанското семейство жест, в който не е вложил никакви сексуални помисли.

„Значението на целувката с Хени щеше да е точно същото като това на целувка с една от дъщерите ми. Между приятели и семейството, "Това е много, много често", каза Рубиалес пред Морган, прочут в цял свят със скандални жестове и интервюта.

„Беше много щастлив момент, празник, момент на еуфория. Намеренията ми бяха благородни, на ентусиазъм, 100% несексуални, 100%, повтарям, 100%. Нямаше вреда, нямаше сексуално съдържание, нямаше агресия, нищо от това“.

Рубиалес признава грешката си, но съжалява за претърпяното преследване. „Направих грешка, извинявам се, но нека бъдем ясни: при никакви обстоятелства това не е сексуално насилие. Напълно съм уверен, че истината ще излезе наяве и всичко ще бъде наред. Погледнете лицето ми, аз съм добър човек."

А за жеста си в официалната ложа, където се хвана арогантно за топките при успеха на Испания над Англия, той призна, че е прекалено циничен, като на метър от него бяха кралицата на Испания Летисия и малката й щерка инфантата София.

„Кара ме да се срамувам... Няма извинения. В Испания, както при мъжете, така и при жените, има израз, който вероятно би се превел в нещо като „Оле, ето моите топки“ или нещо подобно. Смисълът на този вулгарен израз всъщност означава: „браво, браво“. Извинявам се, защото това не е поведението, което трябваше да имам.“