0

 

Ювентус и Интер излизат в историческо дерби тази вечер. Никога досега, когато двата отбора са се срещали на този етап от сезона, те не са имали толкова много точки. Най-близо бяха през 2008-09. Тогава „нерадзурите“ имаха 27 точки, а „бианконерите“ 24. Мачът, както и сега, бе в 31 кръг, а Интер спечели с 1:0, правейки поредната стъпка към титлата. 

Според „Гадзета дело спорт“ основният ацент на Масимилано Алегри в плановете му за дербито е да блокира Хакан Чалхаонглу. По този начин треньорът на Юве се надява да разстрои играта на съперника. За целта той може да се реши и на тактическа рокада, отказвайки се от традиционното 3-5-2 за сметка на 3-4-1-2 с  Мирети в ролята на човека, който трябва да озапти турския национал. Другият сериозен акцент за Макс е играта в защита и статичните положения.

Наставникът на Интер Симоне Индзаги подходи с уважение към съперника. „Да, определено очаквах Ювентус да се бори за титлата. Това е страхотен отбор с отличен треньор. Както е при Интер, те винаги искат да печелят. Също така всеки знае, че е огромно предимство да можеш да се подготвяш за мачовете, без да играеш в Европа. Ние обаче не се крием. Напротив, това е допълнителна мотивация за нас. Знаем, че има моменти, в които хората казват, че Интер е отборът, който трябва да бъде победен. Има и хора, които твърдят, че сме по-слаби от миналия сезон. Тези неща обаче винаги се променят в зависимост от резултатите ни. Съперникът е компактен и разполага с играчи от топкласа, които могат да решат мача във всеки един момент. Ще се нуждаем от огромна концентрация във всяка секунда. Тези дербита винаги са специални. Миналия сезон загубихме и двата ни шампионатни мача срещу Ювентус. В Торино изиграхме отлично първо полувреме, но не успяхме да вкараме гол. През втората част загубихме фокус и пространствата между линиите ни започнаха да се увеличават. Точно върху това се концентрирахме в последните ни тренировки“ обясни специалистът.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX