0

Ю вентус и Лацио завършиха 2:2 в последен мач от 37-ия кръг в Серия А. Юве поведе с два гола на Душан Влахович и Алваро Мората до почивката, но през втората част гостите от Рим доминираха и стигнаха до точка след автогол на Алекс Сандро и попадение в добавеното време на Сергей Милинкович-Савич.

Двубоят бе по-специален за двама от основните играчи на Ювентус в последните години - капитаните на тима Джорджо Киелини и Пауло Дибала, които напускат клуба в края на сезона и това бе последният им мач пред тифозите на Юве. Киелини бе сменен в 18-а минута, а Дибала отстъпи мястото си през второто полувреме, за да получат аплодисментите на публиката.

Ювентус поведе в 10-а минута, когато Мората намери Влахович и сърбинът прати топката в мрежата.

В 36-а минута Мората получи пас от Куадрадо, майсторски се освободи и с фалцов удар не остави шансове на Стракоша - 2:0.

През втората част Ювентус отстъпи инициативата и гостите направиха частичен обрат. В 51-вата минута Алекс Сандро си отбеляза автогол, а в 6-ата минута на добавеното време Милинкович-Савич донесе точката на Лацио.
Равенството не промени класирането - Ювентус има 70 точки и ще завърши четвърти в класирането, а Лацио остава пети с три точки пред градския съперник Рома.