0

Ю вентус спечели 2:0 полуфиналния реванш срещу Фиорентина и с общо 3:0 от двата мача е на финал за Купата на Италия срещу Интер на 11 май. 

Бившият играч на Фиорентина Бернардески вкара първия гол за Юве в 32-ата мин., а Данило оформи крайното 2:0 в 4-ата мин. На добавеното време на мача.

Дибала започна мача от пейката, треньорът на Юве Алегри излезе с атака Влахович-Мората. Докато Виола се опитваха да правят играта, бианконерите дебнеха на контра. В 32-ата мин. при центриране на Мората, вратарят на Фиорентина увисна , Бираги не успя да изчисти и топката се озова в Бернардески, който укроти с гърди и стреля неспасяемо в левачката за 1:0.

Фиорентина продължи да владее повече топката – 67% в края на първото полувреме, но първата си голова ситуация създаде едва 4 мин. Преди почивката, когато Кабрал не успя да се възползва от гаф на Де Шилио. 

След почивката ВАР отмени попадение на Рабио заради засада. Бианконерите заздравиха защитата с влизането на Киелини като резерва, а накрая успяха да удвоят след акция Куадрадо-Данило.