0

З астигнатият от контузии на основни играчи отбор на Ювентус не успя да победи Сампдория като гост в среща от втория кръг на италианската Серия А, завършвайки 0:0. Ювентус заема четвъртата позиция във временното подреждане в шампионата с 4 точки, а тимът на Сампдория е 16-и с една точка в актива си.

Домакините първи имаха възможност да открият, като в 7-ата минута Мехди Лерис удари греда. Хуан Куадрадо пък не успя да преодолее вратаря на Сампдория Емил Аудеро. Гостите имаха повече шансове да отбележат до почивката, а Филип Костич на два пъти не сполучи при атаките си.

Адриен Рабио вкара топката в мрежата на Сампдория в 65-ата минута, но след преразглеждане на ситуацията със системата за видеоарбитраж – ВАР, попадението не бе зачетено заради засада на Душан Влахович.

Николо Ровела пропусна нова възможност за Ювентус в 87-ата минута, а малко след това Фабио Куалярела не успя да се разпише за домакините.

Последният шанс за гранда от Торино в срещата бе пропилян от Филип Костич в добавеното време. След добро центриране, 29-годишният сърбин стреля, но стражът на Сампдория се справи.

Ювентус приема Рома в следващия кръг от Серия А на 27 август, а Сампдория гостува на Салернитана на 28 август.