0

Ю вентус се спаси от загуба срещу Аталанта в Бергамо с гол на Данило в 92-ата мин. в късния неделен мач от 25-ия кръг на Серия А.

Руслан Малиновски отбеляза за Аталанта в 76-ата мин., Данило попари ентусиазма на местните тифози в 92-ата за крайното 1:1. Попадението му продължи серията без загуба на Старата госпожа до 11 мача (за последен път Юве изпита горчилката на поражението на 27 ноември срещу Аталанта с 0:1).

С 46 точки бианконерите са четвърти в Серия А, тимът от Бергамо е пети с 44 т.

След мача треньорът на Юве Макс Алегри заяви: „Би било жалко да загубим след добрата ни игра. Малиновски изпълни отлично свободния удар, беше невероятен гол. Но и изравняването на Данило беше страхотно.

Ние просто се опитваме да подобрим играта си и трябва да направим крачка напред. Длъжни сме да вкарваме положенията си, ето там трябва да работим по-добре“, цитира DAZN Алегри.

Запитан кого вижда като шампион в края на сезона, след като неговият бивш отбор Милан оглави Серия А, Макс Алегри бе категоричен: „Интер ще спечели скудетото“.

Вбесен от изравняването в края, а и от някои съдийски отсъждания, треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини отсвири журналистите, вместо него пред микрофоните се яви директорът Умберто Марино. Той директно нападна рефера Мариано и колегите му от VAR за неотсъдена дузпа в 45-ата мин. След игра с ръка на Де Лигт в пеналта при удар на Бога. Положението дори не беше сведено до разглеждане на видеозапис.

„Нека бъдем сериозни и да коментираме инцидентите по отношение на това как се третират в други мачове и в днешния мач. Казвам, че беше червен картон и дузпа, и двете са доста очевидни“, каза Марино. „Беше много добър мач за Аталанта, имахме правилната нагласа, но в последните минути ни липсваше късмет. Трябва да похвалим тези, които играха днес, тъй като показаха срещу големия Ювентус, че са на същото ниво“, добави той.