0

С елекционерът на националния отбор по футбол на Босна и Херцеговина Ивайло Петев не се вслуша в молбите на Интер да даде по-голяма почивка на нападателя Един Джеко и го извика в състава за мачовете в началото на месец юни. Босна ще играе четири срещи между 4-и и 14-и юни срещу Финландия (2 пъти), Румъния и Черна гора.

"Винаги съм се опитвал да избирам най-добрите футболисти, с които разполагаме, и те са тук", каза българският треньор на пресконференция. 

"Съставът ни е малко по-голям, защото ще играем четири важни мача в рамките на десет дни. Моментът не е идеален, защото сезонът свърши, играчите са уморени и искат да си почиват. Но започваме нов цикъл", каза още българинът.

След като Босна пропусна да се класира за световното първенство в Катар, Ивайло Петев вярва, че отборът ще се подобрява. "Вече сме една година заедно, познаваме се по-добре и трябва да сме по-зрели психически. Много анализирахме и ще повторя това, което казах преди година - имаме много добри футболисти, надяваме се, че те ще дават най-доброто за отбора. Сигурен съм, че този път ще сме по-добри, по-интелигентни и по-зрели. Мога да обещая, че аз и отборът ми ще направим всичко, за да постигнем резултати. Имаме 4 мача, това са 12 точки. Можем да ги спечелим, всичко зависи от играчите", каза още Ивайло Петев.