0

С тарши треньорът на Лудогорец (Разград) Ивайло Петев не бе доволен от наивните голове, допуснати от отбора при 1:2 с Астана в Казахстан, трета загуба от 3 гостувания на „орлите“ в Европа за сезона.

СТАНА ИМ НАВИК: Лудогорец падна за 4-ти път от 8 мача от началото на сезона - 1:2 от Астана (ВИДЕО)

"Мисля, че успяхме да отбележим в мача, макар срещата да беше двуостра. Очаквахме когато отборът на Астана е под преса да играе с дълги топки. 

Лошото в този мач е, че допуснахме много брак в чистите разигравания, когато трябваше да владеем топката. 

Отборът на Астана се възползва и направи изключително много контри и полу-контраатаки от наши грешки“, анализира спецът от Баховица.

"Явно ние малко се огънахме днес. Може би и теренът допринесе за тия непредизвикани грешки, но това не е оправдание. Мисля, че имаше ситуация да се отсъди дузпа в наша полза. 

След което ние допускаме – нека да избера по-мека дума, наивни два гола. 

При положение, че всички сме там. 10 човека сме в наказателното поле. Но това е ситуацията и трябва да се приспособим за нашето първенство в неделя. 

И на реванша да покажем друго лице, да се опитаме да отстраним отбора на Астана", коментира специалистът с поглед към неделния мач с ЦСКА-София в Разград.

"Защо се случват тези наивни грешки? Пак казвам, целият отбор е като един. Всеки си има своя определена задача. И всеки един трябва да поеме отговорност за това, което се случва на терена. За жалост, за трети път се повтаря. Вината е в нас".

Лудогорец днес промени схемата на игра, вкарвайки трети централен бранител. И Петев обясни на какво се дължи това негово тактическо решение. 

"До голяма степен се получи идеята с трима централни защитници. До голяма степен искахме  огледално да застанем на противника. 

Аз мисля, че нашият отбор има по-голям квалитет, но днес не го показахме. И ние имахме ситуации, идеята ми беше да бъдем малко по-сигурни в защита. 

Естествено, два мача са. Но основното за мене е да имаме човек във всяка една зона и да се надиграваме. За жалост не успяхме".

Но поредната европейска среща, в която Лудогорец изпитваше проблеми при статичните положения, нямаше как да не се набие на очи.

Треньорът се оказа изненадан от това, тъй като е подбрал високи хора в стартовия състав.

"В днешния състав – освен Фон Витри и Клод Гонсалвеш, всички останали играчи са над 180 см. Това е едно от нещата, които трябва да подобрим. Както в защита, така и в атака. 

За жалост допуснахме пак два гола. За реванша трябва да подобрим владеенето на топката. Ние сбъркахме 70 процента от подаванията, които без преса и без натиск, не ги завършихме. И дадохме изключително големи възможности на отбора на Астана", завърши Петев.

Тъжният Петев: Ако аз съм големият проблем на българския футбол, още утре съм готов да си тръгна от Разград