0

Б разилският национален отбор започва нов цикъл след елиминирането на световното първенство в Катар с дузпи срещу Хърватия, а футболната конфедерация CBF вече има списък с имена за мястото на Тите. 

Феномена Роналдо се изказа по въпроса на живо в канала си в Youtube. Той бе запитан дали Пеп Гуардиола е бил фаворит за нов селекционер на Бразилия. 

„Имаше интерес към Гуардиола, имаше дискусия с хората на Гуардиола, но той предпочете да поднови договора си със Сити. Може би щеше да е трудно за CBF да постигне споразумение, той е най-добре платеният треньор в света“, откровен бе Феномена.

Бяха споменати и други кандидати: Сампаоли, Жорже Жезуш, Доривал младши, Мано Менезес, Рожерио Сени, Фернандо Диниз, Ренато Гаучо, Абел Ферейра и Кука.

Роналдо обаче прогнозира, че шефовете на футбола ще се насочат към Фернандо Диниз, който в момента е начело на Флуминензе. 

„Мисля, че всички ще бъдат изненадани. От този списък CBF би разгледал Фернандо Диниз. Мисля, че има и други международни имена, които не са споменати. 

Ще се опитам да разбера, да погледна по-отблизо, но може би Фернандо Диниз би бил атракция за националния отбор. Бразилец, човек, който залага на добра игра и я показва“.