0

И зраел и Швейцария не успяха да се победят и завършиха наравно 1:1 в отложена среща от седмия кръг на квалификациите в група „I” за Евро 2024 в Германия. Срещата се игра на стадион „Панчо Арена“ в Унгария заради военната обстановка в ивицата Газа, като поради същата причина специално този мач бе отложен преди месец, когато трябваше да се изиграе.

„Кръстоносците“ поведоха в резултата чрез Рубен Варгас в 36-ата минута, но символичните домакини изравниха две минути преди края на редовното време, когато се разписа Шон Вайсман.

Така интригата в група „I“ остана отворена за последните два кръга от квалификациите. Два мача преди края разликата между двата тима остава 4 точки, като швейцарците все още са първи с 16 точки, колкото има и Румъния, докато израелците са трети с 12 пункта.

За „кръстоносците“ предстои домакинство на Косово и директен мач със северните ни съседи в Букурещ, докато Израел приема Румъния и гостува на Андора.

В друг мач от снощи Белгия надви Сърбия с минималното 1:0 в приятелска среща, която се игра на стадион „Ден Дреф“ в Льовен. Единственото и победно попадение реализира капитанът на домакините Яник Караско още във втората минута. 

Първоначално срещата трябваше да се проведе на стадион „Крал Бодуен“ в Брюксел, но беше преместен в Льовен, след като в столицата на Белгия падна силен дъжд и теренът на стадиона стана неизползваем. По тази причина двубоят се проведе и без фенове по трибуните.

Белгийците вече си осигуриха участие на Европейското първенство в Германия догодина, докато Сърбия, която е в една група с България, заема втората позиция и също почти сигурно ще участва на големия форум догодина. 

За "червените дяволи" предстои последния мач от квалификациите срещу Азербайджан в неделя, а в същия ден Сърбия приема България в Лесковец в решителен мач от група "G".