0

М асов бой между руснаци и украинци в турски хотел в Анталия!

Според информацията, екшънът се е състоял на 13 февруари, когато представители на украинския Минай са заставили шеф на Шинник Ярославъл на изпее химна на Украйна.

Руснакът предложил на хората на Минай да се разберат с физически сблъсък. След като излезли от хотела, започнали сбиването си. Малко след това се намесили служители на хотела, които разтървали участниците.

При друг инцидент между двата клуба украинец е направил забележка на подпийнал руски футболист да се държи възпитано с персонала. Руснакът обаче отказал да се извини и бил ударен от украинеца. Пострадалият обаче извикал свои съотборници, за да потърси саморазправа, но същото направил и играча от Минай. В мелето се включили и хора от щаба на тима, които явно са взели надмощие. За аранжимент на инцидента други украински футболисти пуснали от телефоните си песента "Да помогнем на Въоръжените сили на Украйна".

Впоследствие футболисти на украинския клуб са пребили защитника на Шинник Даниил Петрунин в асансьора. Футболистите на тима от Ярославъл тръгнали да отмъщават и започнал нов масов бой, заради който били извикани автомобили на полицията и спешната помощ. Пред хотела е назначен постоянен патрул.

„Не мога да разбера как в хотела се озоваха украинци. Когато резервирахме местата си, наше задължително условие беше в него да няма представители на отбори от Украйна“, коментира генералният директор на Шинник Сергей Кулаков.

Съобщава се, че играчи на Шинник имат рани по лицата, счупени пръсти и подозрения за фрактури на ребрата. Трима представители на Минай пък са с умерено сериозни травми.

Твърди се, че на помощ на футболистите от Ярославъл са се притекли техни колеги от Енисей Красноярск и Факел Воронеж, които са настанени наблизо. Те обаче не са били допуснати в хотела. За момента украинският и руският клуб остават в един хотел, така че нови сблъсъци не са изключени. 

.