0

И нтер и Ювентус завършиха 4:4 в най-зрелищния мач от началото на сезона в италианската Серия А.

Двата гранда изнесоха истински голов трилър на "Джузепе Меаца" в Милано в голямото дерби на италианския футбол.

Двубоят премина през редица обрати, като „нерадзурите” се виждаха краен победител в средата на втората част, когато водеха с 4:2, но влезлият като резерва за „Старата госпожа” млад турски национал Кенан Йълдъз върна изначалния паритет.

Интер поведе в 15-ата минута, когато полякът Пьотр Желински вкара дебютния си гол за тима с точно изпълнена дузпа, отсъдена за нарушение на капитана на Ювентус Данило срещу Маркус Тюрам.

Пет минути по-късно Душан Влахович възстанови равенството, а в 27-ата „бианконерите” вече водеха с попадение на сина на великия Джордж Уеа - Тимъти Уеа, дошло и благодарение на пробива отдясно на друг наследник на знаменитост от близкото минало – Франсиско Консейсао, чийто баща е португалската легенда Серджо Консейсао.

Интер набързо осъществи нов обрат в рамките на две минути след майсторски удар на арменеца Хенрих Мхитарян извън наказателното поле в 35-ата минута и втора реализирана дузпа от Желински в 37-ата.

Дензъл Дъмфрис пък покачи на 4:2 за Интер с удар по диагонал в 53-ата.

И когато всичко изглеждаше приключило за Юве, треньорът Тиаго Мота пусна в 61-ата минута Кенан Йълдъз на мястото на Уеа-джуниър.

10 минути по-късно 19-годишният роден в Берлин национал на Турция намали на 3:4 с диагонален удар, а в 82-рата бе точен за крайното 4:4.

Интер остава втори в класирането с 18 точки, а Ювентус е трети с точка по-малко. Първи е Наполи с 22.

Ето и останалите резултати от неделя:

Парма – Емполи 1:1

Лацио – Дженоа 3:0

Монца – Венеция 2:2