0

П ари Сен Жермен спечели много важна победа с 2:1 при гостуването си на Оксер от 36-ия кръг на Лига 1. Звездата на гостите Килиан Мбапе вкара два бързи гола още в началните минути (6, 8) и поведе еднолично при голмайсторите с 28 попадения, с две повече от Александър Лаказет от Лион. За домакините се разписа Ласи Синайоко (51). Успехът на практика означава, че ПСЖ отново ще е шампион, тъй като до края остават два кръга, а парижани имат 6 точки аванс пред Ланс и по-добра голова разлика. 

И двата гола на Мбапе бяха наистина унакални.  Още в 6-ата минута той изведе парижани напред в мача срещу Оксер, след като с невероятен финт прати играч на домакините на тревата и шутира неспасяемо за 1:0. 
Мбапе изрази бурно радостта си, тъй като голът му наистина бе феноменален. Няколко минути по-късно националът на Франция вкара второ попадение, което отново бе доста красиво. 

В последната минута Килиан Мбапе бе изведен зад отбраната и вкара топката в мрежата, но страничният рефер маркира засада. След преглед от ВАР голът не бе зачетен.

Все още обаче парижани не са шампиони, въпреки че водят с 6 точки пред Ланс. Първи показател е головата разлика и въпреки, че парижани имат много по-добра от тази на съперника, няма как да бъдат обявени за шампиони предварително.

Оксер е в незавидна позиция и може да изпадне от Лига 1, тъй като е само на точка от опасната зона.