0

„Борих се за това. Борих се здраво за тази мечта“, така започна искреното послание на Кристиано Роналдо след отпадането на Португалия от Мароко на четвъртфиналите на световното първенство в Катар. С последния съдийски сигнал португалският номер 7 тръгна сам към съблекалните и в тунела нямаше как да не избухне в сълзи, докато камерите го следваха. Един от образите, които това световно първенство ще остави в историята на футбола.

Постът на Роналдо и отговорът на Мбапе

 Постът на Роналдо и отговорът на Мбапе

След като преживя един от най-трудните моменти в цялата си кариера, Кристиано Роналдо реши да излее душата си в социалните мрежи, което в крайна сметка обиколи света... и което няколко спортни легенди не оставиха незабелязани: Пеле, Леброн Джеймс, Мбапе...

И най-вече, че възхищението на френската звезда към Кристиано Роналдо е доста публично, до точката, че като дете той е тапицирал стаята си с плакати на португалския футболист. Френският „10“ отговори на публикацията с три емоджита , за да отдаде почит на своя идол: корона, аплодиращи ръце и коза, позовавайки се на факта, че това е G.O.A.T (абревиатура за greatest of all time което на английски означава „най-добрият на всички времена“).

Снимката с текста, която натрупа повече от 20 милиона харесвания и почти милион коментара, разтърси света на футбола и породи полемика след отговора на французина: „Той забрави, че играе с Меси“, „Меси няма да бъде щастлив“ и „Мбапе нарече CR7 най-добрият“ бяха някои от най-повтаряните фрази в публикацията, която Кристиано Роналдо публикува в профила си в „Инстаграм“. Коментарът на Мбапе също получи огромна подкрепа... и тя е, че само с три емотикони, коментарът имаше почти милион харесвания и 17 800 отговора.

Отговорът на Килиан Мбапе не беше единственият. „Благодаря ти, че ни накара да се усмихнем, приятелю“, написа Пеле. „Легенда“, каза пък звездата от НБА ЛеБрон Джеймс. Винииус Жуниор също коментира публикацията, като постави три емотикони: тъжно лице, ръцете, които благодарят и бяло сърце, свързано с Реал Мадрид.