0

К илиан Мбапе говори за бъдещето си, след като получи наградата за Играч на сезона в Лига 1. Нападателят на ПСЖ взе отличието за четвърти пореден път. Мбапе разкри, че ще играе за парижани и през следващия сезон, като така отхвърли спекулациите, че ще премине в Реал Мадрид още това лято.

„Сега всичките ми мисли са със Серхио Рико (б.р. вратарят на ПСЖ получи мозъчен кръвоизлив, след падане от кон в Испания). Всички се молим за него. Сега мислим и за нашия спортен директор, който претърпя трагична загуба. 

Исках да благодаря и да поздравя играчите на Ланс, които направиха страхотен сезон, както и Джонатан Дейвид, който вкара много голове. И, разбира се, Лео Меси, който помогна много на ПСЖ за всичко.

Бих искал да използвам възможността да благодаря и на целия персонал на ПСЖ. Казвам го често, но повтарям: може да го смятаме за банално нещо, но възможността да играя за ПСЖ до такива играчи е привилегия.

Винаги съм искал да спечеля и да запиша името си в историята на шампионата. Но дори и с амбицията, която имам, не очаквах да постигна толкова много толкова бързо. Наистина е много хубаво.

Много съм щастлив, че направих този избор миналата година (б.р. Мбапе отказа трансфер на Реал Мадрид и продължи договора си с ПСЖ). Тук съм, забавлявам се, ставам по-добър като играч. Имам полза от това. Догодина ще съм тук. Много съм щастлив“, каза Мбапе след награждаването.

Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема получи приза за най-добрия френски играч извън френското първенство. Той също спечели приза за четвърти пореден път.

Наградите се присъждат ежегодно от членове на Националния съюз на професионалните футболисти (UNFP).