0

Н апомпан с милионите на Наполи от продажбата на суперзвездата Хвича Кварацехлия, грузинският Динамо Батуми има 5-има бразилци и национал на европейското

Лудогорец получи коварен съперник в първия квалификационен кръг на новото издание на Шампионската лига по футбол за сезон 2024/25. Разградчани изтеглиха първенеца на Грузия Динамо Батуми при жребия в централата на УЕФА в Нион, мачовете ще се играят на 9/10 юли и на 16/17 юли.

Лудогорец е домакин в първата среща, а седмица по-късно ще гостува в черноморското пристанище Батуми. Точните дати, както и начални часове, ще бъдат определени от УЕФА на по-късен етап.

Доминаторът от Делиормана можеше да изтегли и доста по-слаби противници като Ордабасъ Казахстан, играещия на неутрален терен Динамо Минск от Беларус или Виртус Акуанова Сан Марино, но дръпна по-късата клечка с Динамо Батуми, който е 2-кратен шампион и 2-кратен носител на купата н Грузия и в чиито редици блестят 5-има бразилци. Точно от същия тим преди 2 години италианският Наполи купи за 12 млн. евро Хвича Кварацехлия, който се превърна в една от големите звезди на континенталния футбол, давайки най-доброто от себе си, за да се класира Грузия на дебютното си европейско сега в Германия. Другото голямо име в състава на бившата съветска република е това на халфа Гиорги Циваишвили, получил повиквателна от селекционера Вили Саньол.